Bir websitesi veya blog açmak artık çok kolaylaştı fakat bu websitesine ziyaretçi çekmek artık bir websitesi açmaktan daha zor duruma geldi. Artık herkesin merak ettiği ve cevabını aradığı bir soru var ; Google’da nasıl üst sıralara çıkarım?
Google Seo Uyumlu Blog Yazısı Nasıl Yazılır? |
Bugün blogger kullananlara google’da üst sıralara çıkmak için neler yapılması gerektiğini anlatacağız.
Google Seo Uyumlu Blog Yazısı Nasıl Yazılır?
1- Yazı başlığınız google’da üst sıralarda çıkmak istediğiniz kelime ile uyumlu olmalı. Örnek olarak bir önceki yazdığımız yazıyı kullanarak açıklamalarda bulunalım. Bir önceki yazımızda biz ” WordPress Ve Blogger Arasındaki Farklar ” yazıldığında ilk sıraya çıkmak istediğimiz için bu başlığı kullandık. Sizde hangi kelimede üst sıralara yükselmek istiyorsanız o kelimeyi başlık olarak kullanmanız önemli.
2- Yazınızı eklerken mutlaka bir görsel kullanın. Ve görselin ismini yazı yine Google’da üst sıralara hangi kelimede çıkmak istiyorsanız o yapın. Bu işlemi bilgisayarınızda veya telefonunuzda yapmanız gerekiyor. Örneğin bilgisayardan bir görsel yüklemeden önce görselin ismi DSC-100.jpg olsun siz bu görselin adını WordPress-ve-Blogger-arasindaki-farklar.jpg diye değiştirin ve öylece blogunuza yükleyin.
3- Yüklediğiniz görselin üzerine tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir panel belirecektir. Bu panelde özellikler kısmına tıklayarak açılan pencerede “Başlık metni” , “Alternatif metin” kısımlarını yine google’da üst sıralara çıkmak istediğiniz metin ile doldurun.
** Bu üst kısımda yapacaklarınız ayrıca google görsel aramalarında da görselleriniz üst sıralarda çıkaracaktır.
4- Blog’da post yazarken postta bulunan kelime sayısının 300 ve üstü olmasın dikkat edin. Burada bahsettiğimiz kelime sayısı tüm post için geçerli olan kelime sayısıdır.
5- Blogunuzda yazı yazarken önceki yazılarınıza yazı içerisinde link verin. Link verme işlemi için ise örneğin bir önceki yazımızda “WordPress Ve Blogger Arasındaki Farklar” yazmıştık. Bu başlığı komple seçiyoruz ve adres çubuğundan bu yazının linki olan “http://www.bloggertasarim.com/2015/05/wordpress-ve-blogger-arasndaki-farklar.html” adresi kopluyoruz. Daha sonra “WordPress Ve Blogger Arasındaki Farklar” seçiliyken üst kısımda bulunan “Bağla” sekmesine tıklayınız. Açılan pencerede “Web Adresi” yazan kısma kopyaladığınız linki yapıştırın.
** Link işini abartmayın sayfa başına en fazla 3 link verin.
6- Son olarak herşeyden önemlisi google hiç bir zaman websitelerinden yana değil websitelerini ziyaret edenlerden yanadır. Siteniz ne kadar düzenli, ziyaretçiye hitap eden, zengin ve özgün içerikli ise sitenizi google sever ve üst sıralara çıkarır. Örneğin google’ın kendi sayfasını ele alalım. Dünyanın en çok ziyaret edilen anasayfası google sadece bir arama motorundan ibarettir. Yani ; sadece ve amaca hizmet eden bir anasayfa. Sizde anasayfa oluştururken sade ve amaca hizmeten bir sayfa oluşturmanız önemli.
Şimdilik bu kadar. Bir sonraki yazımızda Blogunuzun html seo ayarlarını yapmayı anlatacağız.
Google’da üst sıralara çıkmak için profesyonel destek almak istiyorsanız bizimle iletişime geçin.